Elisa Kirja on suosittu suomalainen, Elisa Oyj:n tuottama e- ja äänikirjapalvelu, joka tarjoaa laajan valikoiman kirjallisuutta sähköisessä muodossa. Suomenkielisten sisältöjen lisäksi Elisa Kirja tarjoaa ruotsin- ja englanninkielistä kirjallisuutta. Loppuvuonna 2018 Elisa Kirja oli markkinajohtaja Suomessa myydyissä sähköisissä kirjoissa 36 prosentin markkinaosuudella.

Vaikka Elisa Kirja ei tarjoa BookBeatin ja Storytelin tavoin satojatuhansia nimikkeitä, se vakuuttaa tarjoavansa laajimman valikoiman suomenkielistä kirjallisuutta niin e-kirjoina kuin äänikirjoinakin. Palvelu tarjoaa pääsyn tuhansiin äänikirjoihin eri genreissä, mukaan lukien kaunokirjallisuus, tietokirjallisuus, dekkarit ja jännitys, romantiikka, viihde ja monet muut. Käyttäjät voivat lukea ja kuunnella e-kirjoja ja äänikirjoja suoraan mobiililaitteillaan, tableteillaan ja tietokoneella.

Elisa Kirja on perustettu vuonna 2010, jolloin se tarjosi pelkästään äänikirjoja. Vuodesta 2011 Elisa Kirjan valikoimiin ovat kuuluneet myös e-kirjat, sekä vuodesta 2012 lähtien myös kuvaäänikirjat, joka on Elisa Kirjan oma formaatti. Kuvaäänikirjoissa yhdistyvät kuvitus ja kertojan ääni, ja se on sopiva erityisesti lastenkirjoille.

Paljonko Elisa Kirja maksaa?

Elisa Kirja äänikirjapalvelun hinnat

Omaa äänikirjapalvelua etsivät ihmiset ovat varmasti kiinnostuneet siitä yhdestä olennaisesta tiedosta, eli mikä on Elisa Kirja -palvelun hinta? Onko se ilmainen palvelu vai joudutko sitoutumaan kuukausimaksulliseen palveluun?

Elisa Kirja -palvelussa on kaksi kaikki sisällöt kattavaa pakettia: Elisa Kirja Mini vähemmän kuunteleville ja useimmille sopiva Elisa Kirja Premium.

 • Elisa Kirja Mini sisältää 20 tuntia luku- ja kuunteluaikaa kuukaudessa ja jonka hinta on 9,99 €/kk.
 • Elisa Kirja Premium sisältää 110 tuntia luku- ja kuunteluaikaa kuukaudessa ja jonka hinta on 16,99 €/kk.

Jos olet kuten minä, etkä halua mieluusti sitoutua kuukausimaksullisiin palveluihin, Elisa Kirja tarjoaa Suomen ainoana äänikirjapalveluna mahdollisuuden myös ostaa e-kirjoja ja äänikirjoja omaksi ilman kuukausitilausta. Ostamasi e-kirjat ja äänikirjat ovat ikuisesti sinun, voit ladata ne laitteellesi, lukea ja kuunnella niitä omaan tahtiin niin monta kertaa kuin haluat.

Elisa Kirja ei ole ilmainen palvelu, mutta se tarjoaa mahdollisuuksia kuunnella äänikirjoja myös ilmaiseksi.

 • Ilmaiskokeilu. Elisa Kirja tarjoaa tällä hetkellä 30 päivän ilmaiskokeilun uusille käyttäjille, jonka aikana käyttäjät voivat lukea ja kuunnella e-kirjoja ja äänikirjoja jopa 110 tuntia kuukaudessa (*).
 • Ilmaiset klassikot. Elisa Kirja tarjoaa yli 300 ilmaista klassikkoteosta, joiden tekijänoikeudet ovat vanhentuneet. Valikoimissa on myös teoksia, jotka ovat Elisa Kirjassa yksinoikeudella.

* Sekä ilmaiskokeilun pituus että pakettien sisältämä luku- ja kuunteluaika vaihtelevat kovan kilpailun vuoksi usein. Tarkista ajankohtaiset ehdot Elisa Kirjan verkkosivuilta.

Elisa Kirja tarjoaa myös ilmaisia e-kirjoja ja äänikirjoja, joiden tekijänoikeudet ovat vanhentuneet.

Elisa Kirja tarjoaa myös ilmaisia e-kirjoja ja äänikirjoja, joiden tekijänoikeudet ovat vanhentuneet.

Yhteenvetona todettakoon, että Elisa Kirja ei ole ilmainen äänikirjapalvelu, mutta se tarjoaa mahdollisuuden päästä tutustumaan äänikirjojen maailmaan 30 päivän ilmaiskokeilun ja ilmaisten klassikkoteosten avulla.

Elisa Kirjan kuukausitilauksessa on kaksi vaihtoehtoa: hinnaltaan edullisempi Elisa Kirja Mini (9,99 €/kk) sisältää 20 tuntia luku- ja kuunteluaikaa kuukaudessa ja Elisa Kirja Premium (16,99 €/kk), joka sisältää 110 tuntia luku- ja kuunteluaikaa kuukaudessa.

Huomaathan, että äänikirja-alan kovan kilpailutilanteen johdosta hinnat ja kuunteluajat vaihtuvat jatkuvasti. Tutustu ajankohtaisiin tarjouksiin Elisa Kirjan verkkosivuilla.

Aloita ilmainen Elisa Kirja kokeilusi tästä – saat 30 päivää hintaan 0 €!

Elisa Kirja -tarjoukset

Haluatko päästä nauttimaan kotimaisen Elisa Kirjan laajimmasta suomenkielisten kirjojen valikoimasta?

Saat runsaasti kuunneltavaa jokaiseen makuun päivittäin laajenevasta valikoimasta. Voit lukea ja kuunnella kirjoja missä ja milloin vain. Lataamalla kirjat ennalta omalle laitteellesi, voit lukea ja kuunnella niitä myös ilman nettiyhteyttä, esimerkiksi lentokoneessa.

Uutena tilaajana saat 30 päivää täysin ilmaista käyttöä palveluun jopa 110 tuntia. Ilmaiskokeilu jatkuu kokeilujakson jälkeen normaalihintaisena, mikäli et peru tilausta ennen kokeilujakson päättymistä.

Toisinaan Elisa Kirja -palveluun on saatavilla myös eksklusiivisia alennuskoodeja ja tarjouksia. Ilmoitamme Elisa Kirja -alennuskoodeista tällä sivulla, tai voit etsiä niitä alennuskoodisivustoilta.

(Psst… Jos olet uusi asiakas, saat tältä sivulta tutustumistarjouksena valitsemasi kirjan hintaan 0 € ;)

Hyödynnä Elisa Kirjan 30 päivän ilmaiskokeilu tästä.

Elisa Kirja -sovellus

Elisa Kirja sovellus tarjoaa Suomen suurimman valikoiman elämyksiä ja seikkailuja.

Elisa Kirja -palvelua käytetään Elisa Kirja -sovelluksella, jonka voi ladata Android- ja iOS-käyttöjärjestelmää käyttäville puhelimille ja tableteille Google Play– ja App Store -sovelluskaupoista ilmaiseksi.

Sovellus on saatavilla kaikille moderneille Android-älypuhelimille ja -tableteille sekä iPhonelle ja iPadille.

Käyttääksesi Elisa Kirja -sovellusta, sinun tulee rekisteröityä palveluun joko verkkoselaimella tai sovelluksessa. Rekisteröityminen on ilmaista, eikä velvoita sinua mihinkään.

Kun olet ladannut Elisa Kirja -sovelluksen sovelluskaupasta, voit käyttää rekisteröityessäsi saamiasi tunnuksia (sähköpostiosoite ja salasana) kirjautuaksesi omalle tilillesi.

Elisa Kirja -sovelluksen ominaisuuksia:

 • Suomen laajin ja jatkuvasti päivittyvä valikoima suomenkielisiä e-kirjoja ja äänikirjoja
 • Ilmainen sovellus, ilmaista luettavaa ja ilmaista kuunneltavaa
 • Lukuvinkkejä, top-listoja, kirjailijahaastatteluja ja uutuusesittelyjä
 • Kuuntelunopeuden säätö
 • Fontin, taustavärin ja näytön kirkkauden säätö
 • Kirjanmerkit, alleviivaukset ja kommentit
 • Uniajastin-toiminto
 • Muistilista-toiminto
 • Kaikki kirjat omassa hyllyssä

Voit lukea ja kuunnella kirjoja myös tietokoneella

Elisa Kirja tarjoaa mahdollisuuden lukea ja kuunnella kirjoja myös tietokoneella.

Elisa Kirja on ainoa äänikirjapalvelu, joka mahdollistaa e-kirjojen lukemisen ja äänikirjojen kuuntelemisen älypuhelimien ja -tablettien lisäksi tietokoneella.

E-kirjojen lukemiseen tietokoneella tarvitaan erillinen e-kirjojen lukuohjelma, Adobe Digital Editions, jolla voi lukea sekä vesileimattuja että DRM-suojattuja e-kirjoja. Ohjelma toimii Windows- ja Mac-tietokoneilla, ja edellyttää Adobe ID -tunnuksen luomista.

Äänikirjan ostamisen jälkeen voit ladata kirjan omalle tietokoneellesi oma hylly -välilehdestä klikkaamalla lataa-painiketta.

Voit ladata äänikirjan mp3-tiedostona tai pakattuna zip-pakettina, mikäli se sisältää useita tiedostoja.

Voit kuunnella mp3-muodossa olevaa kirjaa useimmilla tietokoneen musiikkisoittimilla, mukaan lukien Windows Media Player ja iTunes.

Elisa Kirja lahjakortti

Elisa Kirja lahjakortti on erinomainen tapa ilahduttaa läheistä luku- ja kuunteluelämyksillä.

Onko ystäväsi tai perheenjäsenesi todellinen kirjallisuuden ystävä, tai nauttiiko hän e-kirjojen lukemisesta tai äänikirjojen kuuntelemisesta?

Vaikka et voi luoda toiselle henkilölle Elisa Kirja -tiliä, ostaa lahjaksi kirjoja tai maksaa hänen kuukausitilaustaan, voit antaa hänelle lahjaksi Elisa Kirja lahjakortin, joka on erinomainen tapa ilahduttaa läheistä luku- ja kuunteluelämyksillä.

Elisa Kirja lahjakortti on helppo ja ekologinen tapa ilahduttaa läheistä niin lähellä kuin kaukanakin. Lahjan saaja voi hyödyntää lahjakortin Elisa Kirjan ääni- ja e-kirjapalvelussa, jossa hän voi käyttää lahjakortin summan kuukausitilaukseen tai ostaa kirjoja omaksi.

Lahjakortti toimitetaan vastaanottajalle sähköpostitse ja se tulee käyttää 12 kk sisällä ostopäivästä.

Voit ostaa sähköpostitse toimitettavan Elisa Kirja lahjakortin täältä. Jos haluat painetun lahjakortin tai ostaa useampia lahjakortteja kerralla, voit tehdä tilauksen GoGiftin sivuilla.

Lunastaaksesi Elisa Kirja lahjakortin sinun tulee luoda Elisa Kirja -tili ja olla kirjautuneena palveluun.

Rekisteröidy tai kirjaudu sisään tällä sivulla ja lunasta lahjakortti siinä olevalla koodilla.

Usein kysyttyjä kysymyksiä Elisa Kirjasta

Tässä vielä muutamia yleisiä kysymyksiä Elisa Kirja -palveluun liittyen.

Onko Elisa Kirja ilmainen?

Ei, Elisa Kirja ei ole ilmainen palvelu, joskin se tarjoaa sekä 30 päivän ilmaisen kokeilujakson että maksuttoman pääsyn moniin klassikkoteoksiin, joiden tekijänoikeudet ovat vanhentuneet. Voit rekisteröityä palveluun, ladata sovelluksen, selata tuhansien kirjojen valikoimaa täysin maksutta ja sitoumuksitta ja jopa lukea ja kuunnella ilmaisia klassikoita maksutta.

Paljonko Elisa Kirja maksaa?

Elisa Kirjalla on kaksi kuukausitilausta: Elisa Kirja Mini, joka sisältää 20 tuntia luku- ja kuunteluaikaa kuukaudessa ja maksaa 9,99 €/kk sekä Elisa Kirja Premium, joka sisältää 110 tuntia luku- ja kuunteluaikaa kuukaudessa ja maksaa 16,99 €/kk. Lisäksi e-kirjoja ja äänikirjoja voi ostaa omaksi ilman kuukausitilausta.

Kumpi Elisa Kirjan kuukausitilaus kannattaa valita?

Tämä riippuu paitsi siitä, kuinka paljon olet valmis maksamaan e-kirjojen lukemisesta ja äänikirjojen kuuntelusta, myös siitä, kuinka paljon luet ja kuuntelet kuukausittain. Mikäli 20 tuntia luku- ja kuunteluaikaa riittää sinulle Elisa Kirja Minin avulla säästät 7 €/kk. Jos kuuntelet enemmän, etkä halua jäädä paitsi luku- ja kuunteluelämyksistäsi, valintasi on joko Elisa Kirja Premium tai e-kirjojen ja äänikirjojen ostaminen omaksi sitä mukaa kuin ahmit kirjallisuutta luettuna tai kuunneltuna.

Voinko kokeilla Elisa Kirjaa ilmaiseksi?

Ilman muuta. Jos olet uusi asiakas, voit hyödyntää Elisan Kirjan ilmaisen 30 päivän kokeilujakson. Voit myös rekisteröityä ja ladata sovelluksen maksutta sekä lukea ja kuunnella palvelun ilmaissisältöjä täysin ilmaiseksi.

Mikä on paras Elisa Kirja -tarjous?

30 päivän ilmaiskokeilun lisäksi Elisa Kirjassa on jatkuvasti vaihtuvia kampanjoita, joiden aikana äänikirjoja voi ostaa omaksi jopa 70 % alennuksin.

Onko Elisa Kirja paras äänikirjapalvelu?

Elisa Kirja on ehdottomasti yksi parhaista äänikirjapalveluista. Se on kotimainen palvelu, joka tarjoaa laajimman valikoiman suomenkielistä sisältöä sekä mahdollisuuden ostaa äänikirjoja omaksi ja kuunnella äänikirjoja myös tietokoneella. Kuukausitilauksen osalta se on suunnilleen saman hintainen kuin muutkin äänikirjapalvelut, joskaan etenkään Elisa Kirjan Android-sovellus ei ole markkinoiden parhaasta päästä.

Tutustu tarkemmin eri äänikirjapalveluihin etusivultamme löytyvässä äänikirjapalvelujen vertailussa.

Miten ostan kirjoja Elisa Kirja -palvelussa?

Selaa kirjoja valikoima-välilehdeltä. Kun löydät mielenkiintoisen kirjan, siirry tuotesivulle ja valitse ”osta äänikirja” tai ”osta e-kirja”. Voit maksaa tilauksen verkkopankkitunnuksilla, credit- ja debit-korteilla sekä MobilePayllä.

Paljonko yksittäiset kirjat maksavat Elisa Kirjassa?

Yksittäisten maksullisten e-kirjojen ja äänikirjojen hinnat vaihtelevat tätä kirjoitettaessa 3,90 eurosta jopa yli 20 euroon. Palvelusta löytyy runsaasti myös edullisempia lyhyempiä podcast-sisältöjä, joita ei tule sekoittaa äänikirjoihin.

Voinko käyttää palvelua ilman nettiyhteyttä?

Kyllä, voit ladata sisältöjä vapaasti offline-käyttöä varten esim. katvealueilla tai lentokoneessa kuunteluun. Voit myös ladata e-kirjat ja äänikirjat tietokoneellesi.

Voinko käyttää Elisa Kirjaa tietokoneella?

Kyllä, Elisa Kirja tarjoaa ainoana äänikirjapalveluna mahdollisuuden kuunnella äänikirjoja myös tietokoneella.

Voinko ostaa Elisa Kirjan lahjaksi?

Totta kai. Voit ostaa lahjan saajalle Elisa Kirja -lahjakortin, jonka hän voi käyttää valitsemiinsa palveluihin (kuukausitilaus tai kirjojen ostaminen omaksi).

Miten Elisa Kirja -tilaus peruutetaan?

Voit perua Elisa Kirja -kuukausitilauksen milloin tahansa kirjautumalla palveluun ja valitsemalla omasta profiilista ”peruuta tilaus”. Ellet löydä peruutusta tai sinulla on muita ongelmia peruutuksen kanssa, ota yhteyttä Elisa Kirjan asiakaspalveluun.

Elisa Kirja asiakaspalvelu

Elisa Kirjan asiakaspalvelu löytyy osoitteesta https://kirja.elisa.fi/sivu/asiakaspalvelu.

Asiakaspalvelusivulta löydät kootusti kaikki Elisa Kirjan asiakaspalvelukanavat, mukaan lukien käyttövinkit, ohjeet ja vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin, Elisan OmaYhteisön sekä asiakaspalvelun yhteydenottolomakkeen.

Voit myös soittaa Elisa Kirjan asiakaspalveluun, jos et löytänyt ratkaisua muualta tai haluat saada henkilökohtaista palvelua. Asiakaspalvelun puhelinnumero on 010 190 240​ (mpm/pvm).

Voit kysyä Elisa Kirjaan liittyviä kysymyksiä myös Elisan somekanavilla. Nopeimman vastauksen saat Elisan Facebookissa.