Voiko Spotifyssä kuunnella äänikirjoja? Ilman muuta! Spotify tarjoaa pienen, mutta kasvavan valikoiman äänikirjoja, josta monikaan ei tiedä, koska niitä ei ole helppo löytää.

Vaikka äänikirjapalvelut ovat tulleet yhä tärkemmäksi osaksi äänikirjatarjontaa ja vaikka ne tarjoavat kätevän tavan nauttia kirjallisuudesta edulliseen hintaan, suoratoistopalveluista, kuten Spotifystä, voi löytyä mielenkiintoisia äänikirjoja kuunneltavaksi.

Auttaaksemme sinua löytämään parhaat äänikirjat Spotifystä, kokosimme lyhyen listan Spotifyn parhaista äänikirjoista – ja tarjoamme suoran linkin niihin.

He, joilla on käytössään maksullinen Spotify Premium, pääsevät nauttimaan äänikirjoista ilman mainoksia, paremmalla äänenlaadulla, offline-tilassa ja ennen kaikkea: ilman ärsyttävää shuffle-modea.

Joten mukavia äänikirjojen kuunteluhetkiä Spotifyn parissa!

Pikalista: yksittäiset äänikirjat

Tässä joitakin parhaista yksittäisistä löydöistä Spotifystä löytyvistä äänikirjoista linkkeineen. Suluissa kirjan Goodreads-arvio (n/5) jutun kirjoitushetkellä.

 1. Ibram X. KendiStamped from the Beginning (4,5)
 2. Jane AustenPride and Prejudice (4,3)
 3. Suzanne CollinsThe Hunger Games (4,3)
 4. Elton JohnMe (4,3)
 5. Jane AustenPersuation (4,2)
 6. Patricia MacDonaldThe Girl in the Woods (4,1)
 7. Louisa May AlcottLittle Women (4,1)
 8. Jen Petro-RoyP.S. I Miss You (4,1)
 9. Emma DonoghueRoom (4,1)
 10. Kurt VonnegutSlaughterhouse-Five (4,1)
 11. L. Frank BaumThe Wizard of Oz (4,0)
 12. Lewis CarrollAlice’s Adventures in Wonderland (4,0)
 13. Mary Downing HahnThe Doll in the Garden (4,0)
 14. Natalie BarelliMissing Molly (4,0)
 15. George EliotMiddlemarch (4,0)
 16. Mary ShelleyFrankenstein (3,9)
 17. Niccolo MacchiavelliThe Prince (3,8)
 18. Virginia WoolfTo The Lighthouse (3,8)
 19. Thomas HardyTess of the d’Ubervilles (3,8)
 20. D. H. LawrenceWomen in Love (3,7)

Miten löytää Spotifystä äänikirjoja?

Spotify on ennen kaikkea musiikkipalvelu. Tämä ruotsalainen palvelu tarjoaa mahdollisuuden kuunnella musiikkia artistin, albumin, genren tai soittolistojen perusteella. Spotify oli alkuun voimakkaasti tappiota tekevä yritys, joka onnistui ennenpitkää saamaan yli 527 miljoonaa käyttäjää ja yli 210 miljoonaa maksavaa tilaajaa.

Mutta Spotifystä voi löytää myös äänikirjoja!

Vaihe 1: Kirjaudu Spotifyyn tai luo tili

Kirjaudu sisään Spotify-tilillesi omilla tunnuksilla, tai luo uusi tili. Se on ilmaista, eikä siihen tarvita luottokorttia.

Vaihe 2: Kirjoita hakuun ”audiobooks”

Suomenkielisellä haulla ”äänikirja” tai ”äänikirjat” haku ei tuota kovin hedelmällisiä tuloksia, joskin lapsille sopivaa muuta kuunneltavaa palvelusta voi hyvinkin löytyä: Kultakutria, Lumikkia, Punahilkkaa, Kolme pientä porsasta jne. Mutta ei suomenkielisiä äänikirjoja.

Vaihe 3: Rajaa hakutulokset soittolistoihin

Spotifystä löytyy parhaiten äänikirjoja soittolistojen kautta.

Kirjoittamalla Spotifyn hakuun ”audiobooks”, saat parempia tuloksia. Suodata hakutulokset vain soittolistoihin, jolloin voit selata pelkästään äänikirjoja sisältäviä soittolistoja.

Käy läpi muutamia audiobooks-soittolistoja löytääksesi oikeasti hyviä äänikirjalistoja. Ollaksemme rehellisiä, iso osa soittolistoista ei ole kovinkaan laadukkaita, mutta niiden joukosta löytyy helmiä.

Kun löydät hyvän, mielenkiintoisia äänikirjoja tarjoavan soittolistan, lisää se suosikkeihisi. Suosittuja äänikirjoja tarjoavia soittolistoja päivitetään usein jatkuvasti.

Podcastit Spotifyssä

Spotify tarjoaa tuhansia podcasteja, joten voit kuunnella suosikkipodcastejasi myös Spotifyssä tai tutustua sen tarjontaan löytääksesi uusia.

Podcastien etsiminen ja selaaminen Spotifyssä on helppoa:

Spotifyssä voi kuunnella musiikin ja äänikirjojen lisäksi podcasteja.

 1. Avaa Spotify ja valitse vasemmalla olevasta valikosta ”Haku”. Mobiilisovelluksessa haku löytyy alareunassa olevan ”hae”-nappulan takaa (ks. kuva yllä).
 2. Valitse podcastit.
 3. Selaa podcasteja luokittain. Spotifyn podcast-luokkia ovat esim. kirjat, dokumentit, opetus, elokuvat, televisio, popkulttuuri ja urheilu.
 4. Kun löydät sopivan podcastin, selaa jaksoja ja napsauta Play-nappia kuunnellaksesi.

Miksi Spotify ei tarjoa suomenkielisiä äänikirjoja?

Spotifyn äänikirjavalikoima voi vaihdella alueittain ja valikoima riippuu siitä, minkälaisia lisenssisopimuksia Spotify on tehnyt eri sisällöntuottajien kanssa. Vaikka Spotify tarjoaa kohtalaisen valikoiman äänikirjoja monilla eri kielillä, suomenkielisiä äänikirjoja sieltä ei juurikaan löydy.

Suomenkielisiä äänikirjoja on tarjolla useissa äänikirjapalveluissa, kuten BookBeat, Elisa Kirja, Nextory ja Storytel, jotka kaikki ovat erikoistuneet äänikirjoihin ja tarjoavat laajan valikoiman suomenkielisiä äänikirjoja. Etusivultamme löydät kattavan äänikirjapalveluvertailun.

Useimpiin suomenkielisiä äänikirjoja tarjoaviin palveluihin on saatavilla 30 päivän tai pidempi ilmaiskokeilu.